AS3 VALMENNETTAVAn TARINA "Tunnollinen opiskelu palkittiin uudella työpaikalla"

Taina Kujanpää osallistui AS3 ura- ja työnhakuvalmennukseen elokuusta 2018 alkuvuoteen 2019. Tavoitteeksi valmennukselle Taina asetti saada työkaluja työllistymiseen. Tainan mukaan valmennus kokonaisuutena tuki hänen tavoitteitaan, mutta muutama asia nousi erityisesti esille. Ne hän haluaa jakaa meille. 

"Olin tunnollinen opiskelija, kun huomasin miten paljon aktiviteetit avartavat omia ajatuksia ja saan uusia oivalluksia". AS3 valmennettava Taina Kujanpää

Oman osaamisen kirkastaminen ja onnistumistarinat

"Valmennus alkoi osaamisalueideni listaamisesta ja osaamiskartasta. Minulla on pitkä työkokemus ja tämän tehtävän avulla pystyin hahmottamaan, miten paljon minulla on osaamista, jota en ole tullut ajatelleeksi. CV workshopin jälkeen laitoin myös oman CV:ni uusiksi, valmentajani kävi sen vielä kertaalleen läpi ja tein muutaman muutoksen. Tällä CV:llä sain uuden työn."

"Isoimman oivalluksen sain siitä, kun valmentajani pyysi minua kirjaamaan ylös onnistumistarinoita. Aluksi takeltelin tehtävän kanssa, mutta ajatusten alkaessa purkautua alkoi tarinoita tulla mieleen. Taistelin tehtävää tehdessä, mutta se palkittiin: Kun minulta kysyttiin onnistumisia nykyisen työnantajani viimeisessä haastatteluvaiheessa, minun oli helppo vastata tähän, olinhan näitä pohtinut valmennuksessa."

Motivaatiotekijät ja arvot

"Motivaatiotekijöitä ei tule ajatelleeksi aktiivisesti, vaikka ne olisi hyvä tiedostaa. Omat motivaatiotekijäni ja arvoni alkoivat kirkastua, kun jouduin pohtimaan niitä valmennuksessa. Tällä on ollut vaikutusta myös hakiessani uutta työtä. Oma hakutekniikkani heijasti arvojani ja hain töitä todella valikoidusti."

Valmentajan tuki

"Olin heti ensimmäisestä tapaamisesta lähtien iloinen siitä, että sain valmentajakseni Johanna Konttilan. Meillä synkkasi heti. Johanna on todella tarkkanäköinen. Kun tulin huoneeseen, hän näki heti millaisella fiiliksellä olin. Kun teimme harjoituksia, jotka olivat minulle vaikeita, Johanna havainnoi sen elekielestäni."

”Kuten valmentajani sanoi, olin tunnollinen opiskelija. Osallistuin kaikkiin valmennustapaamisiin sovitusti sekä ryhmäaktiviteetti workshopeihin ja webinaareihin. Tein kaikki annetut tehtävät. Kun huomasin, miten paljon eri aktiviteetit avarsivat omia ajatuksiani ja sain uusia oivalluksia, halusin olla tunnollinen. Tunnollisuus myös palkittiin, sillä työllistyin valmennuksen aikana."