MUUTOSTURVA Vahvistettu muutosturva 55+ ikäryhmälle: Miten se vaikuttaa organisaatioosi?

Muutosturvaa koskeva lainsäädäntö velvoittaa työnantajaa tukemaan irtisanomiensa työntekijöiden seuraavan ura-askeleen löytymistä tarjoamalla heille työllistymistä edistävää valmennusta tai koulutusta. Voimassa oleva muutosturva on täydentynyt 1.1.2023 vahvistetulla muutosturvalla, jonka tavoitteena on nopeuttaa 55 vuotta täyttäneiden uudelleentyöllistymistä.

Vahvistettu muutosturva tulee koskemaan 1.1.2023 jälkeen tuotannollisin ja taloudellisin syin irtisanottuja 55 vuotta täyttäneitä henkilöitä, jotka ovat olleet vähintään viisi vuotta saman työnantajan palveluksessa. Uusi vahvistettu muutosturva täydentää nykyistä muutosturvaa, eli 55+ ikäryhmän oikeus olemassa olevaan muutosturvaan säilyy.

Vahvistettu muutosturva koostuu muutosturvarahasta ja muutosturvakoulutuksesta. 

  • Muutosturvarahan maksaa työttömyyskassa tai Kela, ja se vastaa irtisanotun yhden kuukauden palkkaa.
  • Muutosturvakoulutus on ammatillisia valmiuksia edistävää koulutusta tai koulutusta tai yrittäjyyskoulutusta. Muutosturvakoulutuksen järjestää työ- ja elinkeinotoimisto, ja sen arvo vastaa enintään irtisanotun työntekijän kahden kuukauden palkkaa.

Kun vahvistettu muutosturva huolehtii koulutustarpeista, työnantajien on entistä helpompaa toimia vastuullisesti ja tarjota 55+ ikäryhmälle tukea ja sparrausta työnhakuun henkilökohtaisen ura- ja työnhakuvalmennuksen muodossa työnantajan vastuulla olevan muutosturvan puitteissa. 

Me AS3:lla valmennamme paljon 55 vuotta täyttäneitä asiantuntijoita, esihenkilöitä ja johtoa. Kokemuksemme mukaan valmennettavan omilla uskomuksilla ja asenteilla on suuri vaikutus työllistymiseen. Tarvitaan ajatuskumppanuutta oman, kokeneen valmentajan kanssa, jotta oma työmarkkina-arvo alkaa hahmottua, vahvuudet tulla esiin, omalle uratarinalle löytyä sanoitus sekä ympärillä olevat mahdollisuudet kirkastua. Lisäksi nopea työllistyminen edellyttää ajantasaisia työnhakutaitoja, esimerkiksi omien verkostojen ja LinkedInin hyödyntämistä.

ASIAKKAAN KOKEMUS

"Kumppani kuin yhtä samaa yritystä"

Irtisanotuille haluttiin varmistaa lakisääteinen muutosturvavalmennus tueksi tilanteessa ja valmistautumisessa seuraavaan ura-askeleeseen.

Tallink silja ja muutosturvavalmennus

Askarruttaako muutosturva?

Autamme mielellämme muutosturvan koukeroissa. Jätä meille yhteystietosi, olemme piakkoin yhteydessä!

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja tietojesi tallentamisen rekisteriimme. Käytämme tietojasi vain asiakasviestintään. Jos haluat perua suostumuksesi, ota yhteyttä.