AS3 VALMENNETTAVAn kokemus Valmennuksen aikana tein oivalluksen, jonka johdosta pystyn nyt yhdistämään työn ja intohimoni

"Kaksi kuukautta irtisanomisen jälkeen löysin työpaikan, jossa yhdistyvät sekä vahvuuteni että mahdollisuus toteuttaa työn ohella intohimoani mindfulness-ohjausta." AS3 ura- ja työnhakuvalmennettava

”Kun työni loppui taloudellisista syistä, minulle tarjottiin AS3 ura- ja työnhakuvalmennusta. Valmennuksen alkaessa omat fiilikseni eivät olleet kovinkaan positiiviset johtuen tilanteestani, minut oli irtisanottu ensimmäistä kertaa elämässäni. Tämä oli rankka paikka ja se tuntui ikävältä, olinhan tehnyt työni hyvin.

Ennen valmennusta en oikein tiennyt mihin olin menossa, minulla oli hyvin epämääräinen kuva mitä tuleman pitää. Kuvittelin, että minulle etsittäisiin valmentajan avulla uusia työpaikkoja. Jo ensimmäisen tapaamisen aikana tämä kuva murtui ja tajusin, mistä Outplacement valmennuksessa on kyse. Sain valmentajakseni Nina Talermon ja hänellä oli ratkaiseva ote asenteeni muuttumiseen, olimme heti samalla aaltopituudella. Koin, että valmentajani oikeasti kuunteli minua, mitä tarkoitin ja ajattelin.

Vaikka emme alkaneet heti käydä työpaikkailmoituksia läpi, niin tartuimme toimeen. Aloimme pian muokkaamaan CV:täni ja tätä tehdessä huomasin, miten olin tipahtanut kärryltä millaisia ovat nykypäivän työnhakupaperit, osaamiseni oli CV:n laadinnan osalta jäänyt toiselle vuosikymmenelle. Edellistä työpaikkaani hakiessani painopiste ei ollut hakemuskirjeessä ja sitä edellisessä paikassa vierähti 13 vuotta.

Ura- ja työnhakuvalmennuksen parasta antia oli tapaamiset valmentajan kanssa. Niissä pystyin selkeyttämään asioita ja ylipäänsä se, että puhuu asioista ääneen jonkun kanssa helpotti. Nina ohjasi minua näkemään itse asioita, pääsemään yli omien pelkojen ja epävarmuuksien, näkemään sitä mitä oikeasti haluan sen sijaan, mikä olisi yleisesti hyvänä pidetty, ns. ”hieno työ”. Valmentajani veti minun ajatukset selkeästi esille. Hän myös jaksoi toistaa riittävän usein, että turha vaatimattomuus pois. Näin, että minulla on paljon kokemusta, joka edelleen auttoi hakemusten kirjoittamisessa.

Irtisanomisesta ja työnantajan antamasta irtisanomispaketista alkoi mahdollisuus pysähtyä ja oivaltaa, mitä oikeasti haluan. Koen, että vahvuuteni on neuvominen ja muiden auttaminen omien vahvuuksieni pohjalta. Pohdin valmennuksessa, voisinko hyödyntää tätä työssäni? Toinen itselle tärkeä asia on intohimoni mindfulness-ohjaus. Aiemmassa työssä minulla ei olisi voimavarat riittäneet ohjaustyöhön työn ohella. Kaksi kuukautta irtisanomisen jälkeen löysin työpaikan, jossa yhdistyvät sekä vahvuuteni että mahdollisuus toteuttaa työn ohella mindfulness-ohjausta. Nyt vasta uskallan täysillä luottaa omiin arvoihini ja noudattaa niitä.

Valmennuksen myötä olen saanut rohkeutta kuunnella itseäni ja olla avoimempi. Hyväksyn vahvemmin sekä itseni että asiat. Olen myös ymmärtänyt, että jos jokin työpaikka tai -ympäristö ei ole minun juttuni, minun ei tarvitse olla siellä."

 

Haastateltava osallistui AS3:n ura- ja työnhakuvalmennukseen heinäkuusta syyskuuhun vuonna 2018.

Valmennettavan terveiset muille samassa tilanteessa oleville:

  1. Hengitä. Ota muutama välihengitys ja ota rauhassa.
  2. Jos suinkin mahdollista, älä rynni seuraavaan työpaikkaan, ellei ole pakko vaan mieti oikeasti, mitä haluat.
  3. Ole rohkea. Uskalla ottaa hetki ja mieti. Maailma ei kaadu tähän päivään, vaikka se aluksi saattaa tuntua siltä.