URA- JA TYÖNHAKUVALMENNUKSET 55+ vuotiaan uusi urapolku

Kun työuraa on takana merkittävä määrä, voi olla oikea aika pysähtyä punnitsemaan urapolun viimeisintä vaihetta. Tähän merkittävän tuen antavat keskustelut henkilökohtaisen valmentajasi kanssa.

Monesti tässä vaiheessa omat ajatukset siitä, millaisia asioita haluaisit olla tekemässä, minkälaiset asiat motivoivat ja innostavat sekä mihin tekemiseen liittyy merkityksellisyyden tunteita, ovat helpommin tunnistettavissa kuin aikaisemmin. Toisaalta pitkän uran varrelta kaikkea omaa osaamista ei yksin välttämättä hahmota ja ammatillinen tuki on tässä todella tärkeää.

On oleellista tunnistaa, mitä erilaiset mahdollisuudet ja vaihtoehdot tarkoittaisivat käytännössä itselle ja mitä ne itseltä vaatisivat. Haluanko vielä ammentaa vahvasta osaamisestani muille? Tuoko uusi työ vielä lisää sisältöä ja onnistumista itselle? Kuinka paljon haluan käyttää aikaa työelämään? Olenko riittävän motivoitunut ja hyvinvoiva heittäytymään uuteen? Mikä tahansa vaihtoehto on hyvä vaihtoehto, kun on tehnyt valinnan tietoisesti.

55+ vuotiaan valmennettavan kohdalla kiinnitämme valmennusprosessissa erityisen paljon huomiota siihen, että omakuva on kirkas eli hakijalla on vahva ja selkeä kuva omista vahvuuksista, ominaisuuksista, motivaatiotekijöistä, toiveista ja tavoitteista.

Meillä AS3:ssa on vankkaa kokemusta siitä, että motivoitunut ja hyvä konkaritekijä etenee polullaan. Osaamisen ja motivaation lisäksi asenne ratkaisee. Jotta voit vakuuttaa muut omasta sopivuudestasi ja potentiaalisuudesta tiettyyn rooliin, sinun on ensin uskottava siihen ensin itse. Hyvä asenne auttaa aina - myös työllistymään.

”Sitä mukaa kun työ- ja ikävuodet karttuivat, huomasin usein miettiväni, onko tämä sitä mitä haluan tehdä… Aloitin ura- ja työnhakuvalmennuksessa, jossa valmentajani antoi tehtävän unelmatyön miettimisestä. Tehtävää tehdessäni tunnistin ajatuksen merkityksellisestä työstä tekniikan parissa.” AS3 ura- ja työnhakuvalmennettava Ari Vesalainen
VALMENNETTAVAN TARINA

Irtisanomisesta uudelle uralle opintojen kautta

Kun organisaatiomuutoksen myötä Ari Vesalaisen positio päättyi, oli se hyvä hetki palata viimeistelemään opinnot yliopistossa ja suunnata sen myötä uudelle uralle.

LUE ARIN KOKEMUKSESTA