Ura- ja työnhakuvalmennukset Urajumista eteenpäin

Onko sinulla ollut jo pidempään tunne, että et ole tyytyväinen työhösi? Tunnetko olevasi jumissa työurallasi? Onko sinun vaikea nähdä vaihtoehtoja, mitä muuta voisit tehdä työurallasi?

Työterveyslaitoksen alustavien tutkimustulosten mukaan jopa 40% suomalaisista palkansaajista kokee olevansa jumissa työurallaan. Melkeinpä kuka tahansa voi joutua urallaan jumiin. Siihen liittyy sisäinen kokemus siitä, voiko omaan tilanteeseen vaikuttaa. Lisäksi voi olla ulkoisia seikkoja, jotka liittyvät urajumin kokemukseen. Niitä voivat olla vaikkapa elämäntilanne, jossa ei uskalla tehdä muutoksia, tai nykyinen hyvä palkka, josta ei halua luopua.

Varsinkin pitkään jatkunut urajumi vaikuttaa usein myös ammatilliseen itsetuntoon. Jumiutumisen tunne laskee motivaatiota ja näkyy työpanoksessa, tämä puolestaan alentaa työhyvinvointia ja -suoriutumista, mikä puolestaan vaikuttaa negatiivisesti uskomuksiin omasta kyvykkyydestä. Pahimmillaan pitkään jatkunut urajumi voi viedä työkyvyn. Ja vastavuoroisesti työuupumus voi myös aiheuttaa urajumin kokemusta.

Jo tämän negatiivisen kierteen tunnistaminen auttaa usein näkemään oman osaamisen ja vahvuudet uudessa valossa. Kokeneen valmentajan avulla tunnistat oman osaamisesi, vahvuutesi ja erilaiset sinulle sopivat uravaihtoehdot sekä lähdet ottamaan askelia kohti seuraavaa unelmatyötäsi.