Case outplacement "Vaikeinta valmennuksessa oli alku"

Oma CV:ni ei todellakaan aluksi ollut kunnossa, mutta sain heti avointa palautetta ja pystyin pohtimaan valintojani valmentajani kanssa. Haastateltu valmennettava
Case Outplacement kuvitus juoksija juoksee ylös portaita

Outplacement-valmennukseni alkoi, kun irtisanouduin työstäni – lähtö oli oma valintani, mutta työnantajani tuki silti minua 3 kuukauden Outplacement-valmennuksella.

 

"Vaikeinta valmennuksessa oli alku. Olin lopettanut juuri työsuhteeni – ja yhtäkkiä minulla ei ollut työsähköpostia, tapaamisia tai käyntikortteja. Mietin, kuka minä nyt olen ja mitä osaan? Lähdimme rakentamaan omaa kuvaani itsestäni, ensin aloimme listata vahvuuksiani paperille - ja siitä sitten siirtämään niitä CV:hen ja LinkedIniin kokonaiseksi osaamisprofiiliksi.

Oma CV:ni ei todellakaan aluksi ollut kunnossa, mutta  sain heti avointa palautetta ja pystyin pohtimaan valintojani valmentajani kanssa. Sain monia uusia oivalluksia itsestäni CV:n tekoprosessin aikana. Olen ollut SM-tason kilpaurheilija, ymmärsin että senkin voi liittää CV:hen mukaan kertomaan sinnikkyydestä, kilpailuhenkisyydestä ja ahkeruudesta. Ennen olin myös kuvannut CV:ssä perhesuhteitani laveasti, nyt laitoin tiedot hyvinkin suppeasti.

Valmennusprosessin aikana minulle tarkentui, mitä todella haluan. Mietimme yhdessä, millaisissa työpaikoissa pääsisin parhaiten toteuttamaan omia tavoitteitani ja kehittämään itseäni. Itse työlllistyin verkostojeni kautta. Laitoin LinkedIniin tiedon, että en ole työsuhteessa ja aloin saada yhteydenottoja. Kävin noin kuudessa verkostotapaamisessa ennen kuin tärppäsi.

Valmentajani sparrasi minua työhaastatteluun: jäsentelimme yhdessä mitä ominaisuuksiani minun kannattaa tuoda esiin ja miten.

Osallistuin myös AS3:n erilaisiin ryhmätilaisuuksiin. Sain energiaa tilaisuuksista – oli kivaa tavata erilaisia, eri tilanteissa olevia ihmisiä. Kaikkein tärkeintä näissä tilaisuuksissa oli omien kokemusten jakaminen – ja muiden kokemusten kuuntelu. Tilaisuudet olivat myös tosi iloisia, huolimatta siitä, että monelle töiden päättyminen oli varmasti ollut vaikea paikka.

Suurin hyöty valmennuksessa oli CV:ni muokkaaminen hyväksi sekä oman tavoitteeni selkeä määrittely. Ei näitä asioita saa eteenpäin yksin. 

Suosittelisin outplacementia myös muille erittäin lämpimästi. Valmennus ei ole myöskään hyödyllistä vain irtisanomistilanteessa, vaan myös jos on sellaisessa pisteessä, että ei tiedä mikä on seuraava ura-askel, tai miten käyttäisi aikansa tehokkaasti.

Lähden uuteen työhön avoimin mielin ja otan monia oppeja valmennuksestani mukaan työelämään.”

Haastateltu osallistui AS3:n Outplacement-valmennukseen vuonna 2016.