4 vinkkiä uuden työntekijän etsimiseen Vältä nämä rekrytointimokat

Valmentajamme Tom Kivioja aloitti rekrytointikonsultin tehtävät vuonna 1988 ja on toimeksiantojensa puitteissa lukenut pitkälti yli 50 000 CV:tä. Tässä hänen neljä vinkkiään, joiden avulla ehkä vältät yleiset rekrytoinnin virheet ja löydät sen oikean työntekijän:

Monesti rekrytoijat hakevat esimerkiksi kauppatieteiden maisteria, tai diplomi-insinööriä, vaikka käytännön osaaminen olisi työssä tärkeämpää. Tom Kivioja

1.     Unohda sokea ammattiylpeys

Kun työskentelee samalla alalla ja samassa organisaatiossa pitkään, saattaa huomata elävänsä eräänlaisessa kuplassa. Tällöin oma työidentiteetti voi käydä niin vahvaksi, että meidän talo- ja tätä ei opi hetkessä -ajattelu ylikorostuu henkilövalinnassa. Rekrytoija saattaa jättää huomiotta rinnakkaiselta alalta tulevat, pätevät hakijat aivan turhaan. Osaava ja ennen kaikkea motivoitunut henkilö pystyy oppimaan talosi asiat nopeammin kuin uskotkaan ja tuo samalla tuoretta näkökulmaa yritykseesi.

2.     Älä keskity muodolliseen pätevyyteen

Samoin kuin oman alan kokemus, myös muodollinen koulutus voi ylikorostua rekrytointiprosessissa. Monesti rekrytoijat hakevat esimerkiksi kauppatieteiden maisteria, tai diplomi-insinööriä, vaikka käytännön osaaminen olisi työssä tärkeämpää.

3.     Pidä hakijasi ajan tasalla

Lähes jokainen meistä on ollut rekrytointitilanteessa, jossa viestintä ei toimi – viivästyksistä ei kerrota, tai hakemastasi paikasta ei kuulu koskaan mitään. On ymmärrettävää, että rekrytointiprosessi venyy, mutta muista pitää myös hakijat luupissa. Vaikka ei olekaan mukavaa kertoa ikäviä uutisia, kerro haastatteluun kutsumillesi hakijoille puhelimitse, muille sähköpostitse, että päädyit toiseen hakijaan. Huono viestintä rekrytointitilanteessa vaikuttaa yrityksesi maineeseen hyvinkin nopeasti.

4.     Rajoita rekrytointitiimin kokoa

Rekrytoinnissa on hyvä olla mukana korkeintaan kolme henkilöä, joista yhdellä on viimeinen sana rekrytoinnissa. Vaikka kuulostaa kivalta ottaa mukaan viisi henkilöä, on päätöksenteko ja aikojen sopiminen käytännössä vaikeaa isolla porukalla.

Rekrytoinnissa kaikkein tärkeintä on avoin viestintä, rehellisyys itseä kohtaan ja ennakkoluulottomuus –älä kiinnitä liikaa huomiota heidän koulutustaustaansa, sukupuoleen, ikään tai kokemukseen vuosissa. Kohtele jokaista hakijaa kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan samassa tilanteessa.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä artikkelit: