case uracoaching "Suosittelisin coachingia ihan jokaiselle"

Case coaching kuvitus mietteliäs hahmo katsoo maisemaa vuoren huipulla

Oletko miettinyt, onko uracoachingista sinulle tai työntekijöillesi hyötyä? Tutustu valmennettavamme uracoaching-kokemukseen.

”Alkuvuodesta 2014 minulle tarjottiin uutta tehtävää organisaatiomme sisällä. Olin kuitenkin epävarma siitä pitäisikö minun ottaa pesti vastaan. En myöskään voinut pohtia asiaa tiiviissä työyhteisössämme avoimesti. Konsernimme henkilöstöhallinnosta ehdotettiinkin minulle, että ottaisin ulkopuolisen coachin, jonka kanssa voisin miettiä päätöstäni rauhassa. Suostuin ideaan ja otin yhteyttä muun muassa Leena Airolaan AS3:lta. Lopulta päädyinkin AS3-yrityksen Executive Coachin Hanna-Leena Livion valmennettavaksi.

Hanna-Leena oli todella ammattitaitoinen coach. Heti alusta asti hän loi oikeanlaisen ilmapiirin tapaamisiimme: oli selvää, että teen tätä itseäni varten, en miellyttääkseni ketään muuta - en edes esimiestäni tai coachiani. Coach oli minulle myös oivallinen tuki päätöksentekooni – en tiedä olisinko uskaltanut tehdä samoja ratkaisuja ilman häntä. Uusi paikka tarkoitti, että vastuualueeni yrityksessämme muuttuisi. Minua mietittykin paljon, millainen uusien vastuiden vaikutus olisi uraani ja osaamisiini. Coachini rohkaisi minua ja vakuutti, että monipuolista kokemusta tullaan päinvastoin arvostamaan.

Lopulta päädyin ottamaan uuden tehtävän vastaan, mutta asetin tehtävän vastaanottamiselle ehdon: halusin jatkaa coachingia. Tähän onnekseni suostuttiin, ja jatkoimme AS3:n kanssa yhteistyötä vielä vuoden.

Coaching oli minulle valtavan hyödyllistä: lähdin tapaamisistamme aina jonkun uuden oivalluksen kanssa. Coachaus antoi minulle uskoa, positiivista mieltä ja uusia ajatuksia! Hanna-Leena oli todella ammattitaitoinen coach. Hän osasi antaa minulle aikaa kun tarvitsin sitä. Toisaalta hän myös ohjasi minut oikealle tielle silloin kun uhkasin ajautua sivupoluille. Koin myös, että valmentajani arvosti minua. Hän ei haastanut miksi tunnen, koen tai sanon tiettyjä asioita. Mahtavaa oli myös se, että coachini jakoi minulle omia kokemuksiaan elämästä ja coachaamisesta: niistä sain perspektiiviä pohdintoihini.

Vuoden kuluttua päätin, että olen saanut coachingista sen hyödyn, minkä saatoin siinä tilanteessa saada. Päädyin kertomaan esimiehelleni, että haluaisin tulevaisuudessa palata takaisin sille osa-alueelle, jossa vahvuuteni ovat.

Suurin yksittäinen oivallukseni coachingista oli, että aloin katsoa elämääni pienemmillä sykleillä. Päätän, mitä teen vaikkapa seuraavan puolen vuoden ajan, enkä sinä aikana katso sivupeileihin.

Laitoin coachingissa sataprosenttisesti itseni likoon: en mennyt tapaamisiin vain työpersoonana tai kotiminänä. Menin sinne täysin omana itsenäni. Tämä mahdollisti sen, että pystyimme pohtimaan tilannettani kokonaisuutena. Perhe on kuitenkin suuressa roolissa elämässäni. Mielestäni coachingia käytetään liian vähän ja käsite ymmärretään joskus turhan kapeasti. Coaching on hyödyllistä myös muissa kuin työelämän muutostilanteissa. Kaikille meille tekee hyvää välillä pysähtyä miettimään tilannettaan ja lähteä tekemään asioita uudella tavalla. Suosittelisin coachingia ihan jokaiselle. ”

Haastateltava osallistui AS3:n coachingiin vuonna 2014 ja 2015. 

e-kirja tuloksia coachingilla kuvitus ipad ja kirjan kansi
lataa ilmainen e-kirjamme

Tuloksia Coachingilla - Kattava opas coachingin ostamiseen

Ilmaisessa e-kirjassamme kerromme tiiviissä paketissa miksi ja milloin coachingia kannattaa hyödyntää - sekä mitä asioita tulee ottaa huomioon jos aioit ostaa coachingia.

lataa e-kirjamme: tuloksia coachingilla