Muutosturva 2017 Irtisanottujen muutosturva paranee, miten tämä vaikuttaa sinun yritykseesi?

Uusi kilpailukykysopimus tuo monenlaisia muutoksia työnantajan ja työntekijän arkeen. Tässä blogissa kerromme, mitä vuoden alussa voimaan astunut uudistunut muutosturva tarkoittaa käytännössä yritykselle. 

Vaikka YT-neuvottelut eivät olisikaan näköpiirissä, on muutosturvan miettiminen ajankohtaista juuri nyt. AS3

Tiesitkö, että osana kilpailukykysopimusta myös niin kutsuttu työntekijöiden muutosturva paranee? Tämä uusi muutosturva tuo työnantajille uuden velvoitteen. Työnantajalla on nyt velvollisuus tarjota irtisanotuille työntekijöilleen työllistymistä edistävää valmennusta tai koulutusta, silloin kun: 

  • työnantajalla on vähintään 30 työntekijää
  • työsuhde on kestänyt vähintään viisi vuotta
  • irtisanominen on tapahtunut tuotannollisista tai taloudellisista syistä, eli YT-neuvotteluiden seurauksena.  

Tällainen työllistymistä edistävä valmennus tai koulutus voi olla ryhmä tai yksilövalmennusta, ja se voi olla myös työntekijän itsensä hankkimaa. Valmennuksen tulee kuitenkin vastata hinnaltaan työntekijän yhden kuukauden palkan arvoa, tai yrityksen toimipaikan keskimääräistä palkkaa, riippuen siitä kumpi on suurempi. 

Oleellista on myös, että yrityksen henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaan tulee sisällyttää periaatteet, joiden mukaisesti työnantaja hankkii työntekijöille työllistymistä edistävää valmennusta tai koulutusta.

Mitä tämä tarkoittaa sinulle? 

Käytännössä uusi muutosturva tarkoittaa ainakin sitä, että jos yrityksessäsi on yli 30 työntekijää tulisi yrityksenne miettiä ja kirjata henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaansa, miten aiotte toteuttaa valmennuksen mahdollisessa irtisanomistilanteessa. Kysymyksiä, joihin suunnitelman tulisi vastata ovat ainakin:

  • Minkälaista koulutusta tai valmennusta hankitaan?
  • Millä tavoin?
  • Mikä on henkilöstön rooli hankinnassa? 

Vaikka YT-neuvottelut eivät olisikaan näköpiirissä, on muutosturvan miettiminen siis ajankohtaista juuri nyt. 

Me AS3:lla tarjoamme laajan valikoiman erilaajuisia valmennusohjelmia nimenomaan työllistymisen tueksi. Tutustu valmennuksiimme tai kysy meiltä lisää! Autamme enemmän kuin mielellämme esimerkiksi henkilöstö- ja koulutussuunnitelmanne rakentamisessa tältä osin tai muissa muutosturvan koukeroissa. 

Valmennuksemme muutosturvaan

Outplacement - valmennus työllistymisen tueksi

Tarjoamme työnsä jättäville ja irtisanotuille valikoiman outplacement- eli uudelleensijoittumisvalmennuksia.

TUTUSTU OUTPLACEMENT-VALMENNUKSIIMME

Askarruttaako muutosturva?

Autamme mielellämme muutosturvan koukeroissa. Jätä meille yhteystietosi, olemme piakkoin yhteydessä!