executive outplacement 6 vinkkiä executive-tason työnhakijalle

Nokian entinen Executive Vice President Niklas Savander tiesi pitkään, että hänen ja Nokian tiet tulisivat erkanemaan. Työmäärä, jota uuden johtotason paikan löytämiseen vaadittiin, yllätti hänet silti. 

NIKLAKSEN NEUVOT EXeCUTIVE-TASON TYÖNHAKIJOILLE

  1. On vaikeaa valmistautua henkisesti siihen, miten tulet kokemaan työttömyyden - ylläpidä siis verkostojasi somessa ja oikeassa elämässä. Kun viimeinen päiväni koitti tunsin oloni aika oudoksi. Vaikka päätös oli omani ja olimme järjestelleet asiat hyvin, muutos oli silti valtava kun intensiiviset työpäiväni vaihtuivat elämään ilman ammatillisia tehtäviä tai liiketapaamisia.
  2. Hyväksy, että oikean paikan löytäminen vaatii enemmän aikaa ja työtä kuin alunperin luulit. Verkostoni kertoi minulle, että todennäköisesti uuden työn metsästykseen kuluisi 12-18 kuukautta. En voinut ymmärtää, miten aikaa voisi mennä enemmän kuin kaksi tai kolme kuukautta. Oli todellinen herätys huomata, että työnhaku vei minulta 14 kuukautta.
  3. Älä luota siihen, että headhunterit tekevät työnhaun puolestasi.
  4. Hyödynnä uracoachingia - jos haet töitä ulkomailta, etsi paikallisia osaajia.
  5. Suhtaudu jokaiseen tapaamiseesi verkostoitumismahdollisuutena ja oppimiskokemuksena.
  6. Pisteytä eri vaihtoehdot sinulle tärkeiden mittareiden avulla. Listasin ne ominaisuudet, jotka ovat minulle tärkeitä johtotason tehtävässä. Näin varmistin omaa onnellisuuttani ja tyytyväisyyttäni tulevassa asemassani. Listani valmistelu vaati suuren määrän ajatustyötä ja harkintaa aina siitä, miten maantieteellinen sijainti vaikuttaisi perhe-elämääni siihen, miten ammattimaista ja läpinäkyvää yrityksen hallituksen työskentely oli.
  7. Mieti, mitä todella haluat. Tärkein neuvoni johtotason työnhakijoille on, että muodosta selkeä käsitys siitä, millaisena näet tulevaisuutesi. Sinun pitää tietää, millaisia mahdollisuuksia lähdet tavoittelemaan ja millaisille taas sanot suoraan ei. Minulle tämä askel oli kaikista työläin.

Niklas osallistui AS3:n executive outplacement-valmennukseen vuonna 2014.